Hoofdsoorten

Buxus

Buxus wordt bij ons hoofdzakelijk gekweekt in kleine maten en bollen, om op te potten, voor hovenierswerk en speciaal voor doorkweek. Grote orders voor bouwmarkten of tuincentra kunnen wij ook verzorgen.

 

Cotinus

Cotinus is alleen beschikbaar als plantgoed. Dit plantgoed wordt gekweekt in de volle grond. Cotinussen van ons zijn geschikt voor doorkweek of om op te potten. Ook kunnen we voor postorderbedrijven de zwaarste sortering met ingegaasde kluit leveren.

Elaeagnus

Dit soort kweken wij als plantgoed, bedoeld voor doorkweek. Maar ook hebben we maten voor aanleg, en hovenierswerk.

Magnolia

De Magnolia-soorten worden gekweekt in de maten: plantgoed, lichtleverbaar en andere leverbare maten. Plantgoed en lichtleverbaar leveren wij hoofdzakelijk voor de doorkweek in grotere potmaten, maar ook opgepot voor bouwmarkten en tuincentra. De leverbare maat is: P11, 2 jaar opgekweekt in de volle grond in de maten 40-50, 50-60 en 60-80. Deze maten worden in januari opgepot en in C5/C7,5 verkocht aan tuincentra en bouwmarkten.

Prunus laurocerasus

Deze sierheester kweken we in een groot sortiment plantgoed en leverbare maten. Het plantgoed wordt 2 tot 3 maal gesnoeid tijdens het groeiseizoen en is hierdoor geschikt voor de opplant en ook om op te potten in C3 en C5 potten. Dit plantgoed wordt in het najaar ondergesneden. Ook is de Prunus laurocerasus door ons leverbaar in maten van 30 tot 150 centimeter. Ze worden geleverd in gaas of opgepot, en zijn dan met name bedoeld voor hovenier, tuincentra en aanleg. Daarnaast kweken we ook Prunus op stam.